O nama

Da li imate dete kojem je hobi igranje video igara? Ili možda vidite da se za to zanima, ali ne znate kako da tome pristupite? Da li želite da učestvujete u gejmingu svog deteta, ali ne pričate njihov jezik? Ili ako samo tražite novu aktivnost u kojoj možete da uživate zajedno sa svojim detetom – tu smo da Vam pomognemo.

O projektu:

“Roditelji Gejmera” je projekat koji je nastao iz želje da se roditeljima olakša da stvore vezu sa omiljenim hobijem mnoge dece u svetu. Prvi projekat svoje vrste u Srbiji, “Roditelji Gejmera” je pokrenut sa velikom verom u edukaciju roditelja o gejmingu. Uz podršku Kreativnog Mentorstva i Prijatelja dece Srbije, ostvareni su prvi koraci ka našem cilju: Da svaki roditelj posmatra video igre isto kao knjige, filmove ili bilo koje druge medije.
Prvi korak je bio postavljanje ovog bloga, na kom se svake nedelje postavljaju novi tekstovi o igrama, gejmingu i svemu što može biti korisno roditeljima mladih gejmera, uključujući i intervjue sa roditeljima koji su u sličnim situacijama. Naredni (i možda najbitniji) korak su edukativne radionice sa roditeljima na kojima će naučiti praktične načine na koje mogu da se približe gejmingu svog deteta i shvate važnost dobre veze sa gejmingom deteta.
Projekat je pokrenula dizajnerka video igara Milica Crkvenjakov, inspirisana dobrim odnosom koji su njeni roditelji imali prema njenom gejmingu i nedostatkom istog koji je primećivala kod mnogih njenih saigrača.

 

Nismo tu da Vam kažemo koji je dobar ili loš način da odgajate svoje dete, niti da Vam kažemo kako bi sva deca trebalo da igraju igre. Mi smo tu samo da Vam pomognemo da prebrodite jaz između Vas i fantastičnog sveta gejminga u kom Vaše dete učestvuje. Tako da slobodno pitajte, sugerišite i pridružite se zajednici roditelja gejmera!

Dobrodošli!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close